Spela onlinespel med vännerna

Det finns olika sätt att spela på med dina vänner när du bestämmer dig för att spela ett onlinespel. Vissa spel låter dig lägga till andra spelare vilket gör det möjligt för dig att spela med personer som bor på andra sidan världen lika enkelt som du kan spela med grannen. Hur det går till när du spelar med vänner varierar lite beroende på vilket spel det gäller och vilken enhet du spelar på. I online spel där du skapar en karaktär och deltar i en digital värld kan du många gånger chatta med andra spelare och sedan mötas upp någonstans i den digitala världen.

Exempel på onlinespel där du kan spela med vänner

Letar du efter ett onlinespel till datorn där du kan spela med alla dina vänner kommer du hitta ett stort utbud. Ifall du är säker på vilken typ av spel du tycker bäst om kommer valet bli lite lättare. Några spel du kan välja mellan där det är möjligt att spela med andra är:

League of Legends – det här spelet låter dig få kontakt med människor runt om i världen. Kort förklarat går spelet ut på att du ska välja en hjälte och sedan försvara dig själv samt attackera fienderna.

World of Tanks – det här är också ett spel som låter dig spela med andra. Du får i spelet köra en stridsvagn och ska försöka eliminera motståndarna.

World of Warcraft – WoW är ett mycket populärt onlinespel där du kan spela tillsammans med alla dina vänner och personer runt om i världen. Det är ett MMORPG-spel och du kan välja mellan att spela olika figurer med en rad olika egenskaper.

Hitta multispelar-onlinespel

Det är väldigt enkelt att hitta spelen du är ute efter. Använd en sökmotor och skriv in det spel du är intresserad av för att snabbt hitta det. Det finns både gratisspel och de spelen du måste köpa för att spela. Det finns flera butiker på nätet som säljer spelen. En annan viktig sak du måste komma ihåg när du spelar onlinespel är att vissa spel krävs nedladdning innan du kan spela. Vill du inte göra det finns det dock även spel som du kan spela direkt på nätet. Vissa spel som måste laddas ner går dessutom att spela offline, då spelar du dock endast själv. För att spela med andra spelare eller dina vänner måste du välja alternativet som låter dig spela online.